Ελληνικά
Αρνητικά αντιμετωπίζονται από την ελληνική διαδικτυακή κοινή γνώμη οι αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς θεωρεί τους αγρότες μια ειδική κατηγορία που έχει διαχρονικά ωφεληθεί.

Αρνητικά αντιμετωπίζονται από την ελληνική διαδικτυακή κοινή γνώμη οι αγροτικές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό - φορολογικό καθώς θεωρεί τους αγρότες μια ειδική κατηγορία που έχει διαχρονικά ωφεληθεί.

Η οντότητα Αγροτικές Κινητοποιήσεις κατέγραψε σύμφωνα με τα στοιχεία του paloPro στο ελληνικό διαδίκτυο 24.294  αναφορές για την χρονική περίοδο 17 – 21 Ιανουαρίου 2016. Το Twitter είναι αυτό που συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο αριθμό αναφορών.

Ο υψηλότερος αριθμός αναφορών στο ελληνικό διαδίκτυο καταγράφηκε στις 20 Ιανουαρίου όταν και οι αγρότες εγκλώβισαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στην Κομοτηνή.

 

Τα συναισθήματα του ελληνικού διαδικτύου εμφανίζουν μια σαφή κυριαρχία των αρνητικών για τις αγροτικές κινητοποιήσεις συγκριτικά με τα θετικά και  τα ουδέτερα συναισθήματα.


Θεματολογία

Η θεματολογία της υπό εξέτασης χρονικής περιόδου επικεντρώνεται στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στο αν θα επηρεαστεί η εύθραστη κοινοβουλευτική  κυβερνητική πλειοψηφία. Αναλυτικότερα η βασική θεματολογία αναφέρεται στα εξής:

  • στα μπλόκα των αγροτών σε όλη την Ελλάδα και στην απειλή για κλείσιμο των συνόρων.
  • στον εγκλωβισμό του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου από τους αγρότες στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης.
  • στη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη ότι «δεν ψηφίζω το ασφαλιστικό και το αγροτικό έτσι όπως είναι και δεν θα είμαι ο μόνος».
  • στη χωρίς αποτέλεσμα συνάντηση των αγροτών με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Συμπεράσματα

Η προσεκτική ανάγνωση των ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων του paloPro εξάγει τα παρακάτω συμπεράσματα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις:

(α) ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ελληνικής διαδικτυακής κοινής γνώμης τις αποδοκιμάζει και θεωρεί ότι εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντά των αγροτών.

(β) ότι δεν φαίνεται να έχουν σχέση με το κοινωνικό σύνολo που δείχνει να δυνασχετεί με τις πρακτικές των αγροτών, τα μπλόκα με τρακτέρ, που εχουν αρνητικές επιπτώσεις στις επαγγελματικές δραστηριότητες άλλων πολιτών.

(γ) ότι οι αγρότες κατεβήκαν στους δρόμους χωρίς να έχουν υιοθετήσει ένα επικοινωνιακό πλάνο. Η  κοινή γνώμη  δεν έχει ενημερωθεί ποια ακριβώς είναι τα αιτήματά τους, τι τους ενοχλεί και τι όχι.

(δ) ότι η κοινή αντίληψη που επικρατεί είναι ότι οι αγρότες έχουν ωφεληθεί κατά πολυ όλα αυτά τα χρόνια (απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές, φόρους, ευρωπαϊκές επιδοτήσεις) σε σύγκριση με όλες τις άλλες επαγγελματικές ομάδες.

(ε) ότι οι αγρότες χάνουν σε αξιοπιστία  από τη στιγμή που στηρίξαν προεκλογικά το ΣΥΡΙΖΑ.  

(στ) ότι η κινηση των αγροτών να κάψουν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ,  δίνει στις κινητοποιήσεις τους κομματικό χαρακτήρα και δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς.

(ζ) ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό του ελληνικού διαδικτύου συνδέει τις αγροτικές κινητοποιήσεις με τις αντί- κυβερνητικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας.

Login Υπενθύμιση κωδικού 


active³ 5.0 · © 2000 - 2014 IPS Ltd · Όροι χρήσης